Gezocht: titel voor leiderschapsboek

Na de succesvolle slideshare is er nu een tweede editie van de 19 thoughts met nog meer academische onderbouw. In het najaar verschijnt het boek. We zijn nog koortsachtig op zoek naar een goede, Vlaams-Nederlandse titel. Alles suggesties welkom! De winnaar krijgt alvast een gratis exemplaar alsook, desgewenst een portie gratis leiderschapsadvies van de twee auteurs Jesse Segers & Koen Marichal.

Advertisements

About Koen Marichal

Director Future Leadership Initiative at Antwerp Management School
This entry was posted in Books, Dutch and tagged , . Bookmark the permalink.

23 Responses to Gezocht: titel voor leiderschapsboek

 1. Tweepenninckx Elke says:

  De olifant in de kamer
  Over leiderschapsontwikkeling en authenticiteit

  Verbonden in leiderschap
  + ondertitel

  Iedereen leider!
  + ondertitel

  Veel succes!
  Elke

 2. The Conscious Corporation says:

  Koen, geef eens wat meer info, een algemene strekking war het over gaat? Anders is een titel verzinnen wat schieten in het donker vind ik… 🙂

  • Hierbij de voorlopige achterflap van het boek:
   In onze gezinnen, scholen, verenigingen, organisaties en maatschappij zijn er stappen te nemen, zijn er nieuwe antwoorden nodig. Die komen zelden van de gevestigde orde. Autoriteit heeft het per definitie moeilijk met verandering omdat ze instaat voor veiligheid en orde. Leiderschap daarentegen is anderen mobiliseren om mee verantwoordelijkheid te nemen voor de noodzakelijke verandering. De roep om meer leiderschap mag dan ook geen roep zijn om meer en betere gezagsdragers. We maken er ons te gemakkelijk vanaf door alle heil te verwachten van personen met macht. Leiderschap is een persoonlijke verantwoordelijkheid en naarmate meer mensen die opnemen krijgen we organisaties en een samenleving vol leiderschap.
   Leiders nemen verantwoordelijkheid op vanuit de persoonlijke overtuiging dat het beter kan of dat het anders moet. Ze hebben een verhaal. Over de uitdagingen die zich aandienen in de realiteit en de noodzaak van verandering. Over hun streven naar een hoger belang, een betere toekomst. Ze stellen de status quo in vraag, zetten de eerste stap en ontwikkelen zichzelf als voorbeeld en instrument van verandering. Ze hebben impact, niet vanuit gezag, maar vanuit kwetsbaarheid,empathie en vertrouwen.
   Kritisch onderzoek is de beste remedie tegen magisch denken. Dit boek bundelt actuele wetenschappelijke kennis over de complexiteit van leiderschap en koppelt ze aan tientallen praktijkvoorbeelden en getuigenissen. Dit universum van inzichten over het fenomeen leiderschap zet aan tot persoonlijke, kritische reflectie en actie. Voor iedereen die voelt dat het zo niet verder kan in zijn organisatie. Voor iedereen die de recepten, modellen en slogans over leiderschap beu is. Voor iedereen die leiderschap wil versterken in zijn omgeving en mensen boven zichzelf wil laten uitstijgen. Voor iedereen die op zoek is naar de volgende stap in zijn leven, verantwoordelijkheid wil nemen, goed wil doen. Voor iedereen. Iedereen leider.

   • Erik Vande Weijer says:

    Ik reserveer er alvast één.
    Bij nader toezien vind ik de verwijzing in sommige van de 19 gedachten naar YOUR PEOPLE alsmaar storender, als in ” niet (meer) in lijn met bovenstaand”, zonder tegen het systeem te willen vechten, dat spreekt 😉

 3. Coach Wim says:

  Het verhaal in de leider

 4. Erik Vande Weijer says:

  De kunst van jezelf zijn voor anderen, (titel of niet, goed genoeg genoeg om mijn persoonlijk motto terzake te zijn-bedankt om me dit op scherp te doen zetten)

 5. De bedrijfswereld -en aldus ook leiders- heeft nood aan eenvoud en authenticiteit. Daarom pleit ik sterk voor een ‘back to basics approach’ en voor ‘what you see is what you get’. In dit kader stel ik graag voor als titel:
  ’19 Uitdagingen voor Leiders’

 6. The Conscious Corporation says:

  Verantwoordelijk Leiderschap: Het Gevoel krijgt (eindelijk) ‘haar’ plaats.

 7. Nog een voor je lijstje, Koen :
  Binnenstebuiten, leiderschap vanuit empathische daadkracht

 8. En nog eentje :
  De aansteker, krachtig leiderschap van binnenuit

 9. Hmmm…”Hefbomen voor meer leiderschap in je bedrijf ” of “Leiderkracht: in het hart van de verandering”

 10. nvgorp says:

  De leider in de spiegel.
  Hedendaags leidershap : nieuwe vragen en nieuwe antwoorden.

 11. Pingback: Gevonden! Titel voor leiderschapsboek | Thefutureleadershipinitiative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s