Jan Nolf over leiderschap in de rechtszaal

Deze morgen lichtte Jan Nolf, vrederechter op rust, zijn visie op de gang van zaken in justitie toe in Peeters & Partners*. Zijn beschouwingen: “Een ego op zich is een kwaliteit. Het probleem is dat de lange tenen soms meegroeien met de trappen die men bestijgt. En dan krijg je van die superego’s die zichzelf onleefbaar maken in hun werkomgeving… Er is nogal wat onderzoek naar, dat vooral psychopathische profielen garen spinnen bij de nieuwe competitieve werkomgeving die men in het management aan het opbouwen is… Ik heb het vooral over die bemoeiziekte bij de korpschefs. Want uiteindelijk, als je rechters betuttelt, dan krijg je kinderen, dan heb je niet meer die individuele verantwoordelijkheid… De hiërarchie kan niet om met de elementaire delegatie van verantwoordelijkheid tot op de echelons waar ze hoort… En dan krijg je van die beslissingen die onbegrijpelijk zijn en dan moeten de rechters die nochtans die verantwoordelijkheid hebben, zich daar naar schikken. De kwaliteit van de werkomgeving, daar moeten we vooral aan werken.”

#mooigezegd #leiderschap

Any comment?

* http://www.radio1.be/programmas/pepa/karel-van-cauwenberghe vanaf 8u18

Advertisements

About Koen Marichal

Director Future Leadership Initiative at Antwerp Management School
This entry was posted in 5. Awareness & empowerment, Comments & events, Dutch and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jan Nolf over leiderschap in de rechtszaal

  1. Mooi gezegd door Jan Nolf: “De kwaliteit van de werkomgeving, daar moeten we vooral aan werken.”
    Het creëren van een motiverende werkomgeving is inderdaad cruciaal als je echt de werknemersbetrokkenheid wilt vergroten. De enige manier trouwens om van medewerkers geen schapen of kinderen te maken maar verantwoordelijke en creatieve volwassenen. Dat is de m.i. de enige top-down rol die voor leidinggevenden is weggelegd. The fish always stinks from the head. En nochtans zijn we ervan overtuigd dat iedere leidinggevende zijn uiterste best doet om er het beste van te maken. Soms op een nogal onhandige manier…met de gekende gevolgen.
    Er is nog werk aan de winkel Koen :-),

    Joan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s