Wouter Torfs over leiderschap: “de leider die in het midden staat.”

Beste schoenwinkelketen van België sinds 2007. Beste werkgever tot 500 werknemers sinds 2006. 18de op de Europese ranking ‘great place to work.’ Verscholen aan de rand van een industriepark in Sint-Niklaas, in een laag, wat verouderd, anoniem industriegebouw ligt het hoofdkantoor van een bedrijf met karakter. Juist de ligging en uitstraling van het kantoor verraden dat het bij Torfs Schoenen niet om het hoofdkantoor draait, maar om de medewerkers en klanten in de ondertussen 65 winkels.

Ik ontmoet Wouter Torfs die nu 15 jaar CEO is in zijn kantoor dat in niets anders is dan de andere kantoren in het gebouw. De deur blijft openstaan. Ik stel vast  dat mijn inleiding langer duurt dan normaal. Torfs stelt geïnteresseerd vragen over mijn activiteiten en ik blijf maar praten. De rollen omgekeerd. Luisterend leiderschap in werking. Dan toch stel ik mijn eerste vraag: “Wat waren de kantelmomenten in jouw leiderschap?” Onmiddellijk blijkt dat hij naast goed luisteren het ook vlot kan uitleggen…

Uittreksel uit interview met Wouter Torfs. Het volledige verslag van het interview vind je hier: Leadership Interview Wouter Torfs.

Commentaar?

Advertisements

About Koen Marichal

Director Future Leadership Initiative at Antwerp Management School
This entry was posted in 12. Trust, power & authority, 3. Self-determination & motivation, 5. Awareness & empowerment, Dutch, Leader interviews & opinions and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Wouter Torfs over leiderschap: “de leider die in het midden staat.”

  1. Pingback: Leadership thought 5: “Leadership is acknowledging the elephant in the room.” | Thefutureleadershipinitiative

  2. Pingback: Leadership thought 14: “Are you honest or just pulling the strings?” | Thefutureleadershipinitiative

  3. Pingback: Kwetsbaarheid en liefde als motor van authentiek leiderschap | Thefutureleadershipinitiative

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s